Vestas Amory Ross/Volvo Ocean Race

Bij een aanvaring tussen een deelnemende boot aan de Volvo Ocean Race en een vissersboot is vrijdag een dode gevallen. Het gaat om een bemanningslid van de vissersboot.

Op ongeveer dertig mijl van de finish in Hongkong kwam de Deens-Amerikaanse boot Vestas 11th Hour Racing in aanvaring met een ander schip. De bemanning van Vestas bleef ongedeerd en deed onmiddellijk een noodoproep.

Foto 's nachts gemaakt door de kustwacht van Hongkong, na het ongeluk met Vestas AFP

Negen bemanningsleden van de vissersboot konden daardoor worden gered. De tiende werd per helikopter naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed niet veel later.

De organisatie van de Volvo Ocean Race zegt bedroefd te zijn en biedt haar condoleances aan aan de nabestaanden van het slachtoffer. "Alle betrokken organisaties werken samen met de autoriteiten en verlenen volledige medewerking aan het lopende onderzoek", aldus de organisatie.

Hulp AkzoNobel

De Nederlandse boot AkzoNobel werd door de raceleiding gevraagd om uit te wijken om de stuurloze Vestas hulp te bieden. Ondanks alle hulp besloot de Deens-Amerikaanse boot op te geven.

STER reclame