Chung Hyeon
NOS SportAangepast

Chung verrast Zverev, ook Del Potro naar huis

Chung Hyeon heeft op de Australian Open voor een verrassing gezorgd door in de derde ronde Alexander Zverev met 5-7, 7-6 (3), 2-6, 6-3, 6-0 te verslaan.

Drie sets lang was er geen vuiltje aan de lucht voor de als vierde geplaatste Duitser. Chung speelde weliswaar goed en won de tweede set door een paar mooie punten in de tiebreak, maar kon geen vat krijgen op de opslag van zijn opponent.

Dat veranderde ineens in de vierde set. Zverev, die op een grandslamtoernooi nog nooit de kwartfinales heeft gehaald en nog nooit van een top-50 speler wist te winnen, was plots de weg kwijt. De Duitser foeterde op de umpire, sloeg zijn racket kapot en hielp de Zuid-Koreaan aan de grootste overwinning uit diens loopbaan.

Juan Matrín del Porto

Juan Martin del Potro werd ook uitgeschakeld. De Argentijn moest zijn meerdere erkennen in de Tsjech Tomás Berdych die in de ruim twee uur durende partij slechts acht games afstond: 6-3 6-3 6-2.

De als twaalfde geplaatste Del Potro deed voor het eerst in vier jaar weer mee aan de Australian Open. De beste prestatie van de Argentijn bij het grandslamtoernooi was het bereiken van de kwartfinales in 2009 en 2012.

Berdych, die in 2014 en 2015 de halve eindstrijd in Melbourne bereikte, neemt het nu in de achtste finales op tegen de Italiaan Fabio Fognini, die in vijf sets afrekende met de Fransman Julien Benneteau.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl