NOS WielrennenAangepast

Vijf op rij voor Porte op Wilunga Hill, ook Slagter op podium

De Australische wielrenner Richie Porte heeft de vijfde etappe van de Australische Tour Down Under gewonnen. Hij bleef in de 151 kilometer lange etappe van McLaren Vale naar Willunga Hill de Zuid-Afrikaan Daryl Impey (Mitchelton-Scott) en de Nederlander Tom-Jelte Slagter (Dimension Data) voor.

Het was de vijfde keer op rij dat Porte de dagzege pakte op Wilunga Hill.

De renner van BMC reed op 1,5 kilometer van de meet weg uit de groep met de favorieten en kreeg alleen Jay McCarthy met zich mee. Vlak voor het ingaan van de laatste kilometer zette Porte zijn demarrage in en dat was voldoende om McCarthy van zich af te schudden.

Nieuwe leider

Op dat moment was Peter Sagan, de man in de oranje leiderstrui, al gelost. Hij gaf uiteindelijk maar liefst ruim tweeënhalve minuut toe.

Het leek er even op dat Porte ook de nieuwe leiderstrui aan mocht trekken, maar Daryl Impey hield dankzij zijn tweede plek nog net genoeg over om de Australiër, vorig jaar winnaar van het eindklassement, voor te blijven en beslag te leggen op de eerste plaats in het klassement.

Slagter staat nu derde in de rangschikking op 16 seconden van Impey en Porte.

Robert Gesink is na Slagter de tweede Nederlander in de toptien, hij werd achtste in de rit en in het klassement staat hij ook achtste. De wedstrijd wordt zondag afgesloten met een vlakke rit van 90 kilometer in en rond Adelaide.

Richie Porte

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl