Simona Halep
NOS SportAangepast

Halep overleeft marathonpartij ternauwernood

Simona Halep is op de Australian Open door het oog van de naald gekropen. De als eerste geplaatste Roemeense bleef in een ware thriller tegen Lauren Davis nog net aan de goede kant van de score: 4-6, 6-4, 15-13.

De 24-jarige Davis (WTA-76) zette met aanvallend spel haar illustere opponente flink onder druk en trok de eerste set overtuigend naar zich toe. Drie keer eerder had ze op een grandslamtoernooi de derde ronde bereikt, maar nu lonkte zelfs een plaats in de achtste finales.

Halep veranderde, in een poging het tij te keren, van tactiek. De Roemeense nam geen enkel initiatief meer in de hoop dat de Amerikaanse fouten zou maken.

Logica

Dat werkte. Halep won de tweede set en leek vervolgens hard op weg voor de derde keer in haar loopbaan de achtste finales te bereiken in Melbourne.

In de derde set was van enige logica evenwel geen enkele sprake meer. Beide speelsters kampten met pijntjes, maar weigerden op te geven en maakten er een spektakelstuk van. Davis maakte driemaal een break achterstand goed, maar wist bij 11-10 drie matchpoints op rij niet te benutten.

Na drie uur en 45 minuten kreeg Halep haar eerste matchpoint en dat was wel meteen raak, waarna de twee speelsters werden bedolven onder een klaterend applaus van het dankbare en dolenthousiaste publiek.

Karolina Plisková (l) ontvangt de felicitaties

Karolína Plísková plaatste zich voor de tweede keer op rij voor de vierde ronde van de Australian Open door een 7-6 (6), 7-5 zege op Lucie Safárová.

Beide Tsjechischen hadden hun opslag uitstekend op orde. Plisková, als zesde geplaatst, sloeg elf aces en kreeg in de hele partij maar een keer een breekpunt tegen. Ook Safárová hield kranig stand, maar moest bij 5-5 in de tweede set de eerste break van de partij toestaan.

Plisková liet er vervolgens geen gras over groeien. Met drie aces (waarvan een op matchpoint) was de zege binnen. In de vierde ronde wacht haar wellicht opnieuw een Tsjechische; als Barbora Strýcová wint van Bernarda Pera.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl