NOS VoetbalAangepast

Stöger blijft ongeslagen in Bundesliga met Dortmund

Peter Stöger is nog altijd ongeslagen in de Bundesliga met Borussia Dortmund. In Berlijn speelde zijn ploeg met 1-1 gelijk tegen Hertha BSC.

Sinds de Oostenrijkse coach het stokje overnam van Peter Bosz heeft Dortmund twee duels gewonnen en twee keer gelijkgespeeld.

Vreugde bij de spelers van Hertha BSC

Hertha, nog zonder de aan zijn voet geblesseerde Karim Rekik, kwam in de matige eerste helft goed weg toen Shinji Kagawa in kansrijke positie over kopte en de pas 17-jarige Jadon Sancho besloot tot een pass, waar hij zelf had moeten schieten.

Kort na rust kwam Hertha op 1-0 toen na na een uitstekende voorzet vanaf links van Valentino Lazaro, waarop Duits jeugdinternational Davie Selke de bal kon intikken.

Na een uur dacht Salomon Kalou er 2-0 van te maken, maar net voor de lijn tikte Duda de bal nog aan en hij stond buitenspel.

Jadon Sancho (rechts) in duel met Mitchell Weiser

Dortmund, dat opnieuw zonder de ongemotiveerde Pierre-Émerick Aubameyang aantrad, zette aan. Balverlies van Duda leidde ook tot de 1-1 van Kagawa, die raak kopte na een voorzet van Sancho.

Derde

Borussia Dortmund staat nu derde achter koploper Bayern München en RB Leipzig. Dat is echter van korte duur als Schalke 04, Bayer Leverkusen en Borussia Mönchengladbach hun wedstrijden dit weekend weten te winnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl