10 jaar cel voor moordpoging in Kerkrade

Opsporing Verzocht

Een 40-jarige man uit Landgraaf is veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien jaar voor poging tot moord. De rechter acht bewezen dat hij in april een man uit Kerkrade van zijn fiets heeft geschoten.

Hij nam vanuit zijn auto het 39-jarige slachtoffer onder vuur. Die raakte zwaargewond, maar overleefde de aanslag wel. Hij is blijvend verlamd.

Kruitresten

De veroordeelde ontkent iets met de zaak te maken te hebben. Het motief is onduidelijk, schrijft 1limburg. Toch is er volgens de rechter genoeg bewijs. De auto van de man is te zien op camerabeelden en in zijn auto zijn kruitresten gevonden. Ook zaten er dna-sporen van de dader op een kogelhuls op de plaats van de schietpartij.

Getuigen zeggen gezien te hebben dat de dader het slachtoffer eerder op de dag al klem had gereden. Volgens de rechter heeft de man als een roofdier op zijn prooi gewacht en hem aangevallen toen hij die prooi letterlijk in het vizier had. Daarom is poging tot moord bewezen.

De dader moet het slachtoffer ook een schadevergoeding betalen van 135.000 euro. Zijn advocaat heeft aangekondigd dat hij in hoger beroep gaat.

STER Reclame