Niek van der Velden
NOS SportAangepast

Snowboarder Van der Velden na afgelaste WB-race naar Winterspelen

Snowboarder Niek van der Velden is er in februari bij als in Pyeongchang om de olympische titels op de onderdelen slopestyle en Big Air wordt gestreden.

De 17-jarige Brabander verbleef de afgelopen dagen in het Zwitserse Laax, waar de wereldbekerwedstrijd slopestyle het laatste kwalificatiemoment voor de Winterspelen zou zijn. Het weer werkte echter niet mee. De wedstrijd werd afgelast.

Aan eisen voldaan

"Dat houdt in dat Niek van der Velden naar de Winterspelen gaat", zegt technisch directeur Wopke de Vegt van de Nederlandse Ski Vereniging. "Hij heeft aan alle eisen voldaan. Internationaal en nationaal."

Om voor een Nederland een quotumplaats op de Spelen binnen te halen, moest Van der Velden in de top-40 van de kwalificatieranglijst (slopestyle en Big Air samen) staan. Dat is de Nederlander gelukt met de 34ste plaats.

Van sportkoepel NOC*NSF moest de snowboarder in wereldbekerwedstrijden twee keer in de top-12 eindigen. Ook dat is hem gelukt. Van der Velden komt in Pyeongchang uit op beide onderdelen. "We dragen hem maandag voor uitzending voor bij NOC*NSF. Hij zal geen discussiepunt vormen", aldus De Vegt.

Nederlands snowboardtalent (17) hard op weg naar de Spelen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl