Caroline Wozniacki, de trotse winnares van de WTA Finals 2017
NOS SportAangepast

WTA Finals verhuizen naar vrijgevig Shenzhen

Het prijzengeld voor de WTA Finals, waarvoor de beste acht tennissters en dubbels van het seizoen een uitnodiging krijgen, wordt vanaf 2019 verdubbeld. De speelsters mogen volgend jaar bij het eindejaarstoernooi maar liefst veertien miljoen dollar (11,5 miljoen euro) verdelen.

De Chinese stad Shenzhen heeft de WTA die belofte gedaan en kreeg daarom het evenement voor tien jaar toegewezen. Er zal in Shenzhen bovendien een compleet nieuw stadion voor 12.000 toeschouwers verrijzen.

Sinds 1972

De WTA Finals staan sinds 1972 op de kalender en Singapore zal dit jaar voor de vijfde en laatste keer gastheer zijn. Afgelopen oktober ging de hoofdprijs naar de Zwitserse Caroline Wozniacki.

Maria Sjarapova juicht de verhuizing van het toernooi naar Zuid-China toe. "De WTA Finals moeten gehouden worden in de stad die het meest bereid is te investeren in vrouwentennis en in de groei van de sport", reageerde de Russin, die het evenement in 2004 op haar naam wist te schrijven, vanuit Melbourne waar ze actief is op de Australian Open.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl