Elia Viviani sprint naar etappewinst in de Tour Down Under
NOS WielrennenAangepast

Viviani wint ingekorte etappe in Tour Down Under

Elia Viviani is winnaar geworden van de derde etappe van de Tour Down Under, een rit die vanwege de extreme hitte in Zuidoost-Australië met 26 kilometer was ingekort tot 120,5 kilometer.

De temperatuur tikte de veertig graden aan toen het peloton zich in Glenelg in gang zette op weg naar Victor Harbour. Daar hield QuickStep-troef Viviani het hoofd het best koel in de massasprint op het lokale circuit, dat in plaats van de geplande drie keer slechts één keer werd afgelegd.

Caleb Ewan had in de sprint het initiatief, maar de leider in het algemeen klassement aarzelde te lang en zag de Italiaan en ook de Duitser Phil Bauhaus nog voorbij zoeven.

Als troost mocht Ewan wel een nieuwe leiderstrui aantrekken. Viviani schoof ten koste van de Zuid-Afrikaan Daryl Impey op naar de tweede plaats en volgt op tien seconden van de Australiër.

Na afloop van de etappe sprongen de oververhitte renners dankbaar de zee in, met koersbroek en al.

Gesink weer voorin

De Tour Down Under telt nog drie etappes. De rit van morgen, 128 kilometer van Norwood naar Uraidla, zal een uur eerder aanvangen, zodat de omstandigheden iets minder warm zullen zijn.

Robert Gesink, die zich ook op de derde koersdag van voren liet zien en naar de dertiende plek sprintte, heeft er wel zin in. "Ik voel mij erg goed hier in de hitte", aldus de kopman van Lotto-Jumbo die in het klassement negende staat op twintig seconden van Ewan. "Morgen is de dag van de waarheid. Een zware rit en een finale waarin ieder voor zich moet knokken. Zoals het nu loopt, is top."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl