NOS NieuwsAangepast

Vrouw die vriendin doodde, verraadt zichzelf met selfie op Facebook

Een vrouw van 21 uit Canada is veroordeeld voor het doden van haar vriendin, nadat een selfie de zaak aan het rollen had gebracht.

Het slachtoffer, Brittney Gargol, werd ruim twee jaar geleden dood gevonden op een weg in de buurt van een afvalverwerkingsbedrijf in Saskatoon. Ze was gewurgd en het moordwapen, een zwarte riem, lag naast haar.

De politie stuitte in het onderzoek op een selfie van de twee vriendinnen op Facebook. Die was zes uur voor Gargol dood werd gevonden geplaatst. De twee staan lachend op de foto en een klein detail maakt Antoine in een klap hoofdverdachte. Ze draagt er namelijk dezelfde riem die ook naast het lichaam van Gargol werd gevonden.

De selfie met de dader (l) en het slachtoffer (r)

In eerste instantie probeerde ze de politie nog om de tuin te leiden, door vlak na de dood op Facebook een bericht te plaatsen waarin ze schrijft: "Waar ben je? Ik heb niets van je gehoord. Ik hoop dat je veilig thuis bent gekomen."

In de rechtszaal zei de vrouw dat zij en haar vriendin dronken waren en dat ze ruzie hadden gekregen. Ze gaf toe dat ze verantwoordelijk is voor de dood van haar vriendin, maar zei er ook bij dat ze zich niet meer kan herinneren dat ze Gargol heeft gewurgd.

Ook betuigde ze in een door haar advocaat voorgelezen verklaring spijt: "Ik kan dit mezelf nooit vergeven. Het spijt me enorm. Dit had nooit mogen gebeuren."

De vrouw is veroordeeld tot zeven jaar cel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl