Roger Federer
NOS SportAangepast

De sport van donderdag bij de NOS

De dag begint al vroeg met tennis en wielrennen. Aan de andere kant van de wereld worden namelijk wedstrijden uit de tweede ronde bij de Australian Open gespeeld. Onder anderen David Goffin, Juan Martín del Potro en Roger Federer komen bij de mannen in actie. Bij de vrouwen komt Simona Halep de baan op.

Een kleine 750 kilometer verderop is de Tour Down Under toe aan de derde etappe. De rit van Glenelg naar Victor Harbor is met 26 kilometer ingekort naar 120 kilometer, want de weersverwachting geeft temperaturen van meer dan veertig graden.

Bij de EK kunstschaatsen in Moskou, waar het een stuk kouder is, maakt vandaag de 17-jarige Nederlandse Kyarha van Tiel haar debuut. Een samenvatting van haar optreden is te zien in het Sportjournaal en op NOS.nl.

In Utrecht bereidt de plaatselijke FC zich voor op drie belangrijke wedstrijden. In tien dagen tijd krijgen de Utrechters, met Jean-Paul de Jong als nieuwe trainer, AZ, Feyenoord en Ajax op bezoek. In het Sportjournaal een reportage over FC Utrecht.

Hersenschudding

Om 21.00 uur is op NPO Radio 1 bij Langs de Lijn En Omstreken Rianne Schorel te gast. De oud-speelster van ADO Den Haag presenteert vrijdag haar boek.

Schorel was hard op weg om een vaste waarde te worden bij haar club en het Nederlands elftal, toen een op het oog eenvoudige blessure roet in het eten gooide. Schorel liep in 2008 een hersenschudding en whiplash op, waardoor er een einde kwam aan haar carrière.

In Nieuwsuur is er ook een reportage over Schorel en de gevolgen van hersenletsel bij sporters.

Programma's donderdag

13.10 uurLunchjournaalNPO 1
18.45 uurSportjournaalNOS.nl en NPO 1
20.30 uurLangs de Lijn En OmstrekenNPO Radio 1
22.40 uurNieuwsuurNPO 2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl