Politieauto's in de Cornelis Springerstraat waar de man werd neergeschoten
NOS NieuwsAangepast

Dode na schietpartij Amsterdam-Zuid, mogelijk liquidatie

In de Amsterdamse Diamantbuurt is rond 19.00 uur een man op straat doodgeschoten. Getuigen spreken tegenover lokale media van een of twee mannen die het slachtoffer benaderden; vervolgens werden zeker vier schoten op hem gelost. Omstanders hebben nog geprobeerd het slachtoffer te reanimeren.

Volgens Het Parool gaat het om een liquidatie van een bekende crimineel die al langer op een dodenlijst stond. Hij zou betrokken zijn bij een vete in de Amsterdamse onderwereld. De politie wil nog niets kwijt over de identiteit van het slachtoffer.

Brandende auto

De politie doet buurtonderzoek. De Cornelis Springerstraat, waar de schietpartij plaatsvond, is afgezet en rond het slachtoffer is een witte tent opgetrokken. Via Burgernet wordt mensen gevraagd uit te kijken naar een tengere man met een zwarte jas en muts. Hij zou gevlucht zijn in een busje.

Kort na de schietpartij is in Duivendrecht een brandende auto aangetroffen. Het is volgens de politie nog te vroeg om te zeggen of het de wagen is waarmee de verdachte of verdachten ervandoor gingen.

In Duivendrecht werd een uitgebrande auto gevonden

Achtervolgd

Parool-journalist Maarten van Dun zei in NOS Met het Oog op Morgen dat de crimineel bij een van de twee onderwereldgroepen hoort die elkaar sinds 2012 in de zogenoemde Mocro-oorlog naar het leven staan.

Verder zei Van Dun dat de politie de doodgeschoten man in 2015 in de gaten hield en zag dat hij achtervolgd werd. Dit zou zijn om een moordaanslag voor te bereiden.

De Telegraaf schrijft dat het slachtoffer een van de kopstukken van de Mocro-maffia was. Hij zou al drie jaar op een zogeheten dodenlijst staan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl