Elke agent rapt over zijn eigen wijk
In samenwerking met
Omroep West
NOS Nieuws

'Niet fokken met onze wijk': Haagse agenten maken rapfilmpje

Ons werk is de kwetsbaren beschermen
Pro-actief over iedereen ontfermen
Multiculti, zonder wollen sokken
Onze wijk, daar moet je niet mee fokken

Met die woorden begint een rap van agenten van politiebureau Hoefkade in Den Haag. Een video van de rap is vandaag op Facebook gezet.

In de rap gaat het over de schoonheid van de Schilderswijk, Rivierenbuurt en Stationsbuurt, wijken waar de agenten werkzaam zijn. Bijvoorbeeld met de tekst: de sociale cohesie is hier groot, dus val je niet tussen wal en sloot. Maar het gaat ook over meeuwenschijt, hangjongeren en de problemen in de Schilderswijk.

Met de muziekclip willen de agenten de afstand tussen de politie en jongeren kleiner maken. Of, in de woorden van de agenten op Facebook: connecten op streetlevel. "We vroegen ons af: hoe blijven we onze legitimiteit behouden en hoe blijven we een politie van iedereen", vertelt Fatima Aboulouafa, een van de agenten in het filmpje, aan Omroep West.

De arena in

De video is gemaakt in samenwerking met jongeren uit de buurt. Voor het rappen moesten de agenten wel even over een drempel heen, vertelt Aboulouafa. "We moesten ons allemaal kwetsbaar opstellen, uit onze comfortzone komen. Hoewel we dagelijks buiten op straat zijn, moesten we wel de arena in durven gaan."

Uit de Haagse gemeentepolitiek komen enthousiaste reacties. Alleen de PVV is kritisch. "Het is geen goede ontwikkeling als politiemensen politieke uitspraken gaan doen", vindt raadslid André Elissen. "Op zich zal het best grappig zijn. Maar ik vind het vooral niet handig. Ik wil weten of dit in opdracht is van de korpsleiding en wie het betaald heeft."

Advertentie via Ster.nl