Thomas Krol
NOS Schaatsen

Krol ziet toch af van beroep tegen KNSB

Thomas Krol heeft zich er toch bij neergelegd dat hij geen reserve is voor de Olympische Spelen in Pyeonchang.

De schaatser van Team Plantina slaagde er in december op het olympisch kwalificatietoernooi niet in zich te plaatsen voor de Spelen. Hij werd weliswaar derde op de 1.000 meter, maar zag zijn plaats worden ingenomen door Kai Verbij, die een aanwijsplaats kreeg nadat hij de afstand op het OKT had gemist door een liesblessure.

Krol kreeg vervolgens van de schaatsbond te horen dat niet hij, maar Hein Otterspeer als reserve voor de Spelen was aangewezen. "Dat is echt een onbegrijpelijk besluit", zei Krol toen vol frustratie.

"Ik heb me reglementair geplaatst, ik sta nota bene in de matrix die de bond zelf als uitgangspunt heeft genomen. Ze zeggen dat Otterspeer ook op de 1.000 meter goed uit de voeten kan. Ik heb hem verslagen, stond in Stavanger op het podium van de wereldbekerwedstrijd en sta vijfde in het wereldbekerklassement. Het lijkt me duidelijk."

Toch niet in beroep

Krol en Team Plantina kondigden daarom meteen na het OKT aan in beroep te gaan tegen de beslissing van de KNSB. Zij zien daar nu echter vanaf omdat ze verwachten dat het rendement van verdere stappen niet opweegt tegen de kosten en moeite die gepaard gaan met een beroepszaak.

Wel wil de ploeg benadrukken dat het de gang van zaken omtrent de selectie nog altijd opmerkelijk vindt en dat ze met een ongemakkelijk gevoel achterblijven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl