NOS SportAangepast

Nadal probleemloos en Tsonga met moeite verder in Melbourne

Rafael Nadal heeft zonder setverlies de derde ronde van de Australian Open bereikt. De kampioen van 2009 was Leonardo Mayer met 6-3, 6-4, 7-6 (4) de baas.

Rafael Nadal

De Spanjaard stond voor de vijfde keer tegenover de Argentijn en won ook deze confrontatie. Vorig jaar moest hij in de derde ronde van de US Open wel voor het eerst een set afstaan aan Mayer.

Nadal had in de eerste twee sets genoeg aan een vroege break voor de setwinst. In de derde set leek hij op 4-4 na een 40-0 achterstand de beslissende break te hebben geplaatst, maar Mayer knokte zich weer langszij. In de tiebreak kwam de Argentijn nog terug van 2-5 tot 4-5, maar verder liet Nadal het niet komen.

Tsonga langs taaie Canadees

Jo-Wilfried Tsonga wist met pijn en moeite de deur naar de ronde te openen. De Fransman versloeg Denis Shapovalov: 3-6, 6-3, 1-6, 7-6 (4), 7-5.

Jo-Wilfried Tsonga

De pas 18-jarige Canadees en de veertien jaar oudere Tsonga, in 2008 finalist in Melbourne, maakten er een heerlijk duel van. Shapovalov sloeg soms forehands van ruim 150 kilometer per uur, terwijl ook Tsonga erop los timmerde (60 om 50 winners).

Shapovalov kwam in het vijfde bedrijf met 5-2 voor, maar begon te twijfelen en Tsonga rook bloed. De als vijftiende geplaatste Fransman brak de Canadees op 5-3 en trok vervolgens met onder meer twee lovegames de 3 uur en 37 minuten durende wedstrijd naar zich toe.

Tsonga treft Kyrgios

In de volgende ronde moet Tsonga het opnemen tegen Nick Kyrgios. De Australische publiekslieveling won in de tweede ronde met 7-5, 6-4, 7-6 (2) van Viktor Troicki.

De spelers hadden het niet makkelijk. Zo vloog er continu een helikopter boven de baan, zat er een man op de tribune telkens hard te schreeuwen en kwam er door een defect aan het speakersysteem tijdens de punten geluid uit de boxen.

Scheidsrechter Keothavong besloot na meerdere klachten het geluid maar uit te zetten en de punten hard te roepen. Het was ook zijn wedstrijd niet, want in de tiebreak kreeg hij een bal tegen zijn hoofd geslagen.

Kyrgios ging het beste met alle afleiding om, al verspeelde hij in de derde set wel een 5-3 voorsprong.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl