NOS SportAangepast

Primeur Bertens bij Australian Open

Kiki Bertens staat voor het eerst in de derde ronde van de Australian Open. De Wateringse klopte de Amerikaanse Nicole Gibbs met 7-6 (3), 6-0.

Bertens, de mondiale nummer 32, begon tegen Gibbs sterk met veel power in haar slagen. De Amerikaanse startte ook goed en dat kwam de spanning ten goede. Bertens werkte op 3-4 een breekpunt weg en kwam daarna op eigen service niet meer in gevaar. In de tiebreak bleef Bertens bij de les en profiteerde ze van fouten bij de nummer 113 van de wereld.

De Zuid-Hollandse werd daarna aan haar linkerbovenbeen behandeld, maar dat was niet van invloed op haar spel. Gibbs kon haar niveau niet vasthouden, waardoor Bertens simpel de overwinning pakte.

Kiki Bertens moest zich laten behandelen aan haar bovenbeen

Even van genieten

Hoewel Bertens niet geheel tevreden was over haar spel, vormt de doortocht naar de derde ronde een flinke opsteker. "Ik ga hier even goed van genieten. Dit is de eerste keer dat ik hier de derde ronde haal'', aldus de 26-jarige nummer dertig van de plaatsingslijst.

De Wateringse erkende dat zij onder spanning stond tijdens het duel met Gobbs. "Eigenlijk voelde het heel erg vertrouwd en toch speelde ik niet heel sterk. Het tennis was niet heel goed, maar mijn service hield me overeind. Je hebt toch de kans de derde ronde te halen. Dat sloeg wat op mijn benen en die voelden niet heel goed. Er viel wat spanning van me af in de tweede set en daarin viel het iets gemakkelijker mijn kant op."

Kiki Bertens

Coach Raemon Sluiter was het met zijn pupil eens. "Ze was erg gespannen in de eerste set en dat uitte zich in ballen matig raken, niet goed bewegen. In de tweede set was het raakpunt beter en kreeg ze ook wat hulp van Gibbs, die minder ging spelen.''

Wozniacki volgende opponente

Bertens treft in de volgende ronde Caroline Wozniacki. De Deense nummer twee van de plaatsingslijst moest tegen de Kroatische Jana Fett flink aan de bak: 3-6, 6-2, 7-5.

Tegen Wozniacki kan Bertens zich geen slordigheden en fouten permitteren. "Ze is heel taai en slaat de bal net een keer vaker terug dan verwacht", zo schetste ze haar volgende tegenstandster. "Ik kijk nooit naar het schema en speel echt ronde voor ronde. Ik had wel gezien dat Wozniacki tegen Jana Fett op de rand van uitschakeling stond, maar had geen idee dat zij mijn mogelijke volgende tegenstander was."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl