Adam Maher
NOS SportAangepast

De sport van woensdag bij de NOS

We zijn vandaag op bezoek bij Adam Maher, die bij FC Twente zijn carrière nieuw leven in wil blazen. Hij stond de afgelopen vijf jaar onder contract bij PSV, maar kwam daar nooit tot wasdom.

Verder rijdt Thomas Kennes de korte kür bij de EK kunstrijden in Moskou en vervolgt schaker Anish Giri zijn weg bij het Tata Steel Tournament, waarvan de partijen vandaag bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum worden afgewerkt.

Kunstschaatser Thomas Kennes op het ijs in Oberstdorf in september 2017

En natuurlijk is er aandacht voor de sport van afgelopen nacht en de vroege ochtend. Die speelde zich af in Australië, bij de Australian Open en de Tour Down Under om precies te zien. In Melbourne sloegen Kiki Bertens en Rafael Nadal zich naar de derde ronde van het eerste grandslamtoernooi van dit jaar.

In de tweede etappe van de Tour Down Under toonde Caleb Ewan zich de snelste. Een verslag van die etappe is te vinden op NOS.nl.

Beelden van de Australian Open zijn te zien op NOS.nl en in de uitzendingen op NPO 1.

Van Luijk in Langs de Lijn En Omstreken

In Langs de Lijn En Omstreken is Patrick van Luijk te gast. De atleet, die in 2012 Europees kampioen werd op de 4x100 meter estafette en individueel zilver won op de 200 meter, hing afgelopen zaterdag zijn spikes in de wilgen.

Op Radio 1 blikt hij terug op zijn loopbaan en geeft antwoord op de vraag wat hij nu gaat doen?

Uitzendingen woensdag 16 januari

13.10 uur Lunchjournaal NPO 1
18.45 uur Sportjournaal NOS.nl en NPO 1
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.40 uur Nieuwsuur NPO 2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl