Feyenoord-directeur Jan de Jong spreekt bij de nieuwjaarsreceptie in De Kuip
NOS VoetbalAangepast

Feyenoord-directeur: KNVB, los kunstgrasprobleem op!

In een vlammend betoog, dat deed denken aan de dagen van Jorien van den Herik, sprak de nieuwe Feyenoord-directeur Jan de Jong op de nieuwjaarsreceptie van Feyenoord. Hij richtte zijn pijlen vooral op de KNVB en de overheid.

Vooral de polemiek rond het kunstgras is de Rotterdammers een doorn in het oog. De Jong: "KNVB, gebruik je reserves niet voor het invoeren van de videoreferee, maar los eerst het kunstgrasprobleem op! Voetbal hoort gespeeld te worden op natuurgras."

Ook vindt de directeur van Feyenoord dat de voetballerij onevenredig hard getroffen wordt door de crisis-tax van de overheid. "Over sommige transfers moeten we 100 procent belasting betalen. Zo vechten we een uphill-battle tegen de grote voetballanden."

Aandelen terugkopen

De financiële positie van Feyenoord is zo stevig dat de club de aandelen van de zogeheten 'Vrienden van Feyenoord' wil terugkopen. De Jong: "Daar hebben ze recht op. Zij waren er toen Feyenoord ze het hardst nodig had. We hebben nu de hoogste standaardbegroting ooit."

Na het landskampioenschap beleefde Feyenoord een teleurstellende start van het seizoen 2017/2018. Toch sprak De Jong ferme sportieve ambities uit. "We willen de beker winnen. En in de competitie zijn we geen prooi meer, maar jager. We zetten de achtervolging in: punt voor punt."

In juni is het nieuwe trainingscomplex van Feyenoord gereed. Het gaat 1908 heten, verwijzend naar het oprichtingsjaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl