Nora Mørk ANP

Nora Mørk overweegt haar interlandcarrière te beëindigen. Binnen het team van de Noorse handbalmannen, momenteel actief op het EK in Kroatië, zouden naaktfoto's van de sterspeelster van de vrouwen circuleren. Ze voelt zich in de steek gelaten door de bond.

De 26-jarige Mørk kwam er in september achter dat haar telefoon was gehackt en kreeg later te horen dat er pikante beelden van haar verspreid waren binnen de Noorse nationale mannenploeg.

Deze hele kwestie is pijnlijk en maakt mij verdrietig. Ik ben compleet gebroken.

Nora Mørk

De Noorse handbalbond werd direct op de hoogte gesteld, maar neemt de kwestie volgens Mørk niet serieus genoeg. Dat beweert zij in een interview met de Noorse krant VG.

"Ik weet niet of ik deel wil blijven uitmaken van een bond die zich meer bekommert om collega's die seksuele intimidatie plegen, dan om mij. Ik ben compleet gebroken."

Excuses

Mørk eist openlijke excuses, maar dat weigert de bond vooralsnog. "Voor mij zou een spijtbetuiging fijn zijn, omdat ik dan verder kan. Nu voel ik mij in de steek gelaten. Deze hele kwestie is pijnlijk en maakt mij verdrietig."

Yvette Broch, ploeggenoot van Mørk bij het Hongaarse Györi Orange Pictures

Sterspeelster Mørk, topschutter van het afgelopen WK in Duitsland, komt in clubverband uit voor het Hongaarse Györi. Daar speelt ze samen met onder anderen de Nederlandse internationals Nycke Groot en Yvette Broch.

In de halve finale van het WK troffen Noorwegen en Nederland elkaar. De Noorse vrouwen bleken te sterk met 32-23, maar verloren vervolgens de finale van Frankrijk.

STER reclame