De getroffen flat in Diemen
In samenwerking met
NH
NOS Nieuws

Verdachte bekent aansteken fatale brand Diemen

Een van de drie verdachten van de brand met fatale afloop in een studentenflat in Diemen heeft bekend het vuur te hebben aangestoken. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de man ook gezegd dat de "bal nu bij de anderen ligt."

Over wie die anderen zijn, wil de verdachte niets zeggen. Het OM denkt dat hij daarmee doelt op zijn zus en een andere man die als medeverdachten worden gezien. Justitie is ervan overtuigd dat de vrouw geprobeerd heeft de verzekering op te lichten. Dat bleek op de eerste zittingsdag.

Volgens NH Nieuws was de vrouw in de nacht van de brand niet thuis, maar kwam ze er de volgende dag wel meteen aangifte over doen. Die was nodig om de schade bij de verzekering te kunnen claimen. "Maar enkele spullen zijn wonderwel aan de vlammen ontsnapt. Deze waren vervolgens wel aanwezig in haar nieuwe huis", aldus het Openbaar Ministerie tegen AT5.

Bij de brand in juli kwam een 27-jarige man om het leven. Zijn vriendin en nog een tweede slachtoffer raakten door de brand zwaargewond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl