Federer laat Bedene kansloos; prima rentree Djokovic en Wawrinka

Titelverdediger Roger Federer heeft in een vloek en een zucht de tweede ronde van de Australian Open bereikt. De vijfvoudig toernooiwinnaar won met 6-3, 6-4, 6-3 van Aljaz Bedene.

De Sloveen, die van 2015 tot en met 2017 voor Groot-Brittannië uitkwam, had geen antwoord op het prima spel van Federer. De 36-jarige Zwitser serveerde goed en domineerde vanaf de baseline. Bedene ging in de derde set iets beter spelen, maar spannend werd het nooit.

Novak Djokovic kende in Melbourne een geslaagde rentree op de tennisbaan

Novak Djokovic zette in de eerste ronde een uitstekend optreden neer tegen de Amerikaan Donald Young. De Serviër won met 6-1, 6-2, 6-4 zijn eerste officiële partij sinds hij op Wimbledon van Tomás Berdych verloor.

Djokovic kwam daarna door een blessure aan de elleboog ruim zes maanden niet in actie. Hij leerde zichzelf in die periode een nieuwe servicebeweging aan om zijn elleboog te ontlasten.

De zesvoudig winnaar liet er geen gras over groeien en heerste vooral in de eerste twee sets als vanouds. Djokovic sloeg 33 winners. "Na zo'n lange tijd is het altijd afwachten, maar ben tevreden hoe het ging", zei Djokovic. "Het voelt goed om weer terug te zijn."

Stan Wawrinka plaatste zich met de nodige moeite voor de tweede ronde

Net als Djokovic beleefde ook Stan Wawrinka een succesvolle rentree na een lange afwezigheid. De Zwitser, die door een operatie aan zijn knie zes maanden aan de kant stond, moest wel aan de bak tegen Ricardas Berankis: 6-3, 6-4, 2-6, 7-6 (2).

Het was onzeker of de winnaar van 2014 wel op tijd fit was om te spelen; hij meldde zich de afgelopen weken ook af voor diverse toernooien, maar op de baan maakte Wawrinka (9) een prima indruk tegen de Litouwer Berankis.

Veerkracht Zverev, Del Potro simpel door

Titelfavoriet Alexander Zverev (4) had het twee sets lang lastig met Thomas Fabbiano, die in de tweede en derde set verzuimde de set uit te serveren. Zverev toonde veerkracht en won uiteindelijk in drie sets: 6-1, 7-6 (5), 7-5.

Juan Martín del Potro was te sterk voor Frances Tiafoe.Vijf maanden geleden dwong de Amerikaan Federer nog tot een vijfsetter in de eerste ronde van de US Open, maar zijn spel was nu te grillig. De Argentijn won met 6-3, 6-4, 6-3.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl