NOS VoetbalAangepast

Fraser: we moeten resultaten halen, zo simpel is het

Met Sparta-Vitesse trekt dinsdagavond de eredivisie zich weer op gang na een korte winterstop. En daarmee begint ook het laatste halve jaar van Henk Fraser als trainer van Vitesse.

Afgelopen vrijdag maakte Fraser kenbaar wat al een paar weken in de lucht hing: na dit seizoen zal hij - de bemoeienissen van de Russische commissaris Valeri Oyf met het technische beleid meer dan zat - afscheid nemen van de Arnhemse club. Al wil hij over zijn beweegredenen niet al te veel meer kwijt.

"Nee, daar ga ik niet over praten. Er zijn altijd zaken waardoor je keuzes maakt. Maar er zijn ook altijd zaken waarvan je weet dat je die zult missen. Het is een schitterende club en er zijn mensen met wie ik hierna absoluut nog contact zal houden. Maar aan iedere club waar ik heb mogen werken, heb ik een speciaal gevoel overgehouden."

Levensbelang

Bang dat zijn aangekondigde vertrek zijn autoriteit binnen de groep zal aantasten, is Fraser niet. "Nee, nee, nee. Ik denk dat dat gebeurt als de werksfeer al verziekt is. En dat is totaal niet aan de orde. Ik heb het de spelers uitgelegd, hoe en wat, en verder ben ik er niet veel mee bezig. Ik moet gewoon zorgen dat ik het seizoen goed eindig."

De uitbeurt bij Sparta dinsdagavond noemde de trainer meteen al van 'levensbelang'. "Omdat wij al een behoorlijke achterstand hebben", licht Fraser toe. "Dus élke wedstrijd is van levensbelang. Als wij de play-offs willen veiligstellen, zullen wij elke wedstrijd voor de drie punten moeten gaan en resultaten moeten halen. Zo simpel is het."

Toekomst

De achtste stek die Vitesse momenteel bezet, vormt vooralsnog geen garantie voor een nacompetitie met Europees voetbal als inzet. "Het is nu eenmaal een gegeven dat wij als Vitesse met nog een aantal andere ploegen tussen de vierde en negende plaats kunnen spelen. Het is vervelend als je rond die negende plek staat, zoals wij nu doen. We kunnen meer. Dat is duidelijk. En dat moeten we gewoon laten zien in de tweede helft van het seizoen."

Waar de toekomst hem vervolgens zal brengen, is nog ongewis. Vragen naar zijn plannen, heeft ook geen zin. "Poeh. Die heb ik eerlijk gezegd nog niet. Het is gedeeltelijk uitgaan van wat je hebt laten zien als trainer en ervan uitgaan dat er best wel wat op je pad zou kunnen komen. En soms moet je ook gewoon hopen. Beide doe ik."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl