Robin van Persie zweeft naar de gelijkmaker tegen Spanje bij het WK in 2014
NOS VoetbalAangepast

Spanje verkiest Messi boven Oranje, oefenduel op losse schroeven

De teen van Casillas, de karatetrap van De Jong en de dreun van Iniesta. Maar ook de zweefduik van Van Persie en de onweerstaanbare sprints van Robben.

Bij de laatste twee WK's stonden Nederland en Spanje garant voor een paar van de meest gedenkwaardige momenten in het moderne voetbal.

Liefhebbers zullen nog wat langer moeten wachten op een reprise van de WK-finale van 2010 (0-1), de revanche vier jaar later (5-1). De geplande oefeninterland tussen Nederland en Spanje op 27 maart gaat namelijk hoogstwaarschijnlijk niet door.

Liever Argentinië

In november maakte de KNVB bekend dat Oranje op die dag als sparringpartner zou fungeren van de Spanjaarden. Die blijken nu andere plannen te hebben.

Maandag maakte de Argentijnse voetbalbond namelijk bekend dat niet Oranje, maar Messi en consorten op 27 maart een oefenduel spelen tegen Spanje. Ook de locatie van het vriendschappelijke duel is al bekend: het Wanda Metropolitano Stadion van Atlético Madrid.

De laatste keer dat Argentinië en Spanje elkaar ontmoetten was in september 2010. De kersverse wereldkampioen Spanje leed in Buenos Aires een pijnlijke nederlaag: 4-1.

KNVB nog in overleg

De KNVB moet dus op zoek naar een nieuwe oefenpartner, al zegt de voetbalbond formeel "nog in overleg te zijn met de Spaanse voetbalbond". Mogelijk zal de oefeninterland op een latere datum alsnog gespeeld worden.

De laatste keer dat Spanje en Nederland tegen elkaar uitkwamen was op 31 maart 2015. Toen won Oranje dankzij treffers van Stefan de Vrij en Davy Klaassen met 2-0 in de Arena in Amsterdam.

Op 23 maart speelt Oranje in Amsterdam nog wel een oefenwedstrijd tegen Engeland.

Carlos Tévez, Lionel Messi en Gonzalo Higuaín troffen alle drie doel in het oefenduel met Spanje in september 2010.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl