De hoofdingang van sportpark De Heikant van Achilles '29
NOS VoetbalAangepast

VVCS gaat spoedarbitrage aanvragen in zaak Achilles '29

De Vereniging Van Contractspelers (VVCS) gaat bij de KNVB een spoedarbitrage aanvragen in het geschil met Achilles '29. De Groesbeekse club, eerder deze maand failliet verklaard, weigert toestemming te geven aan spelers die willen meetrainen bij een andere club. "Totaal onacceptabel", vindt de VVCS.

Spelers van Achilles '29 zoeken na het door de rechtbank uitgesproken faillissement van de betaald voetbaltak van de club hun heil ergens anders. Nadat de curator de spelerscontracten had opgezegd, hoopten de spelers snel naar een andere club te vertrekken. Dat bleek echter lastiger dan gedacht.

Opzegtermijn

Omdat de spelers in hun opzegtermijn van vier weken zitten, moet Achilles '29 volgens de regels van de KNVB toestemming geven om bij een andere club mee te trainen. De club weigert dit echter en stelt dat de spelers hun opzegtermijn moeten volmaken. De VVCS, de belangenorganisatie voor betaald voetballers, gaat namens de spelers optreden.

"Achilles '29 geeft spelers geen toestemming mee te trainen met een andere club, terwijl zij murw zijn en al een half jaar lang zijn voorgelogen door de club", zegt Louis Everard van de VVCS. "Achilles '29 stelt zich onredelijk en op een totaal onacceptabele manier op."

Achilles '29 is nog niet bereikbaar voor commentaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl