NOS VoetbalAangepast

Franse bond zet natrappende arbiter op non-actief

Een opmerkelijk moment gisteren tijdens Nantes-Paris Saint-Germain (0-1). Scheidsrechter Tony Chapron viel na contact met Diego Carlos, maakte een natrappende beweging en gaf de Nantes-verdediger zijn tweede gele kaart. Maar de arbiter is nu ook gestraft.

"Dit is een grap, heel Europa lacht hierom", stelde voorzitter Waldemar Kita van Nantes. "Een schandalige actie van de scheidsrechter. Hij moet voor zes maanden geschorst worden."

Middenvelder Valentin Rongier vond ook dat Chapron straf verdiende. "Als wij zoiets doen, krijgen we een schorsing van tien duels."

Chapron op non-actief

Een reactie van de Franse voetbalbond liet niet lang op zich wachten. De FFF stelde Chapron op non-actief. De 45-jarige scheidsrechter moet zich binnenkort voor de tuchtcommissie verantwoorden voor zijn opzienbarende actie.

Tony Chapron krijgt woedende Nantes-spelers achter zich aan

Chapron zag na de wedstrijd op tv-beelden dat hij per ongeluk was aangetikt door de verdediger van Nantes. Hij heeft hierover een aanvullend rapport opgesteld. Op basis daarvan heeft de tuchtcommissie besloten Diego Carlos vrij te spreken. De grote vraag is wat er met de schoppende arbiter gebeurt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl