Ángel Di María wordt besprongen na zijn treffer

Zegevierend Paris Saint-Germain loopt uit op concurrentie

Paris Saint-Germain heeft optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van AS Monaco en Olympique Lyonnais. Op bezoek bij Nantes bleek een goal van Ángel Di María voldoende: 1-0.

De Argentijn maakte na twaalf minuten de enige treffer van de wedstrijd, op aangeven van Edinson Cavani. Kylian Mbappé zorgde met een overstapje voor de opening in de Nantes-defensie.

Di María had vlak voor de pauze de 2-0 moeten maken, maar zijn inzet ging via de lat over het doel.

In de tweede helft bleven doelpunten uit. Diego Carlos kreeg namens Nantes in de slotfase nog zijn tweede gele kaart.

Memphis Depay in actie tegen Angers

Olympique Lyon verspeelde thuis punten tegen laagvlieger Angers: 1-1. Toko Ekambi schoot na bijna een kwartier vanaf de stip de gasten verrassend op voorsprong.

Kort na rust trok Nabil Fekir de stand gelijk, maar daar bleef het bij. Memphis Depay werd na 71 minuten gewisseld bij Olympique Lyonnais. Kenny Tete bleef het gehele duel op de bank.

Omdat een dag eerder ook AS Monaco (0-0 bij Montpellier) verzaakte, heeft Paris Saint-Germain nu elf punten voorsprong op de twee achtervolgers.