NOS WielrennenAangepast

Van der Poel heerst op NK, maar 'het grootste moet nog komen'

Veldrijder Mathieu van der Poel is voor de vierde keer op rij Nederlands kampioen geworden. De regerend Europees kampioen en wereldkampioen van 2015 was zoals verwacht een klasse apart in Surhuisterveen.

Van der Poel voor vierde keer op rij Nederlands kampioen

Van der Poel reed in de tweede ronde, na zo'n tien minuten koers, weg bij broer David en hoefde nooit meer achterom te kijken. Lars van der Haar werd net als in 2016 tweede, op meer dan een minuut achterstand. Hij finishte voor David van der Poel en Corné van Kessel.

Het seizoen van Van der Poel is er een om door een ringetje te halen. Hij kwam in 29 veldritten tot 23 overwinningen en 28 podiumplaatsen. Alleen in Boom werd hij bij een superprestige-koers vierde.

Het WK komt eraan

Ook in 2015, 2016 en 2017 was Van der Poel de beste op de NK. Volgende maand is de WK in Valkenburg. Vorig jaar moest Van der Poel de wereldtitel aan de Belg Wout van Aert laten.

"Nog een paar weken deze vorm vasthouden, dan moet het grootste nog komen", zei hij na het winnen van de nationale titel. "Ik begin meer en meer te beseffen dat het daar moet gebeuren."

Over zijn heerschappij tijdens de NK was Van der Poel kort: "Een trainingswedstrijd is misschien te veel gezegd, maar ik was wel een beetje tegen mezelf aan het crossen vandaag."

Kampioen bij de vrouwen

Bij de vrouwen legde Lucinda Brand gisteren beslag op de Nederlandse titel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl