NOS SchaatsenAangepast

Zilver Schulting op 1.000 meter; Fontana Europees kampioen

Suzanne Schulting heeft bij de EK shorttrack in Dresden de zilveren medaille veroverd op de 1.000 meter. In de finale verloor ze na een spannende eindsprint nipt van de Italiaanse Arianna Fontana, die de Europese allroundtitel pakte. Het brons ging naar de Duitse Anna Seidel.

Arianna Fontana werd voor de zevende keer in haar carrière Europees kampioene. De toch pas 27-jarige Italiaanse werd in de afsluitende superfinale tweede en dat was voldoende om landgenote Martina Valcepina (zevende in de superfinale) van de eerste plaats te stoten.

Fontana veroverde op 18-jarige leeftijd haar eerste Europese titel. Op WK's won ze twee keer brons en een keer zilver.

In Dresden betaalde haar ervaring zich uit. Na zaterdag had ze nog 39 punten achterstand op Valcepina. Op de slotdag sloeg ze toe met winst op de 1.000 meter (Valcepina werd laatste in de B-finale) en de tweede plaats in de superfinale.

Schulting vierde in algemeen klassement

Achter Fontana legde Valcepina (EK- brons in 2011 en 2012) nog wel beslag op het zilver. Sofia Prosvirnova moest na het zilver van 2015 en 2017 genoegen nemen met het brons.

De Russin trok dat brons naar zich toe door de superfinale te winnen, nadat ze eerder alleen op de 500 meter de finale had gehaald. Voor de superfinale werd de derde plaats nog ingenomen door Schulting, die derde werd in de superfinale.

Yara van Kerkhof stond na zaterdag nog tweede in het klassement, maar zij was op de 1.000 meter al gediskwalificeerd in de series. Ze werd in de superfinale zesde en beëindigde de EK als vijfde.

Gefrustreerde Schulting laat emoties de vrije loop

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl