Perfecte score brengt snowboarder White opnieuw naar de Spelen

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Snowboarder White plaatst zich met perfecte score voor Winterspelen
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Hij is een grootheid in de snowboardwereld. Shaun White begint volgende maand in Pyeongchang aan zijn vierde Olympische Spelen. De 31-jarige freestyler, goed voor olympisch goud in 2006 en 2010, verzekerde zich bij de wereldbeker halfpipe in Snowmass, Colorado op indrukwekkende wijze van een plaats in de Amerikaanse olympische ploeg.

Perfecte score

White gaat in Pyeongchang voor goud, na zijn teleurstellende vierde plaats vier jaar geleden in Sotsji. Dat de grootverdiener ook de favoriet is voor de titel bewees hij in Snowmass, waar de jury hem de maximale en zeldzame score van 100 punten voor zijn run in de finale toekende.

Snowboarder Shaun White in actie bij de wereldbeker halfpipe in Snowmass AFP

In een van zijn beste runs uit zijn loopbaan had White moeilijke sprongen als de double McTwist 1260 en frontside double cork 1440 opgenomen. Hij voerde ze zonder hapering uit.

Gehavend gezicht

White miste het eerste deel van het seizoen na een zware crash tijdens de training in september in Nieuw-Zeeland. Daar kwam hij zo slecht terecht, dat hij in het ziekenhuis 62 hechtingen in zijn gezicht kreeg. De sporen van die val zijn nog steeds zichtbaar.

"Ik ben best trots op mezelf. Het was een lange weg naar herstel. Ik ben op de juiste weg richting de Olympische Spelen", zei de Amerikaan na zijn perfecte score in Snowmass. "Kennelijk houdt de jury van deze run. Dit zijn ook de juryleden die straks op Spelen actief zijn. Deze run moet dan maar de basis vormen voor Pyeongchang."

STER Reclame