Krajicek: Federer heeft geen concurrentie bij Australian Open

Aangepast

Wat Richard Krajicek betreft draait de Australian Open maar om één man: Roger Federer. "Hij speelt goed en er is geen concurrentie." Andy Murray haakte af en Novak Djokovic en Rafael Nadal komen terug van een blessure. Een overzicht.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'Federer heeft geen concurrentie bij Australian Open'
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Federer arriveerde rond de jaarwisseling in Australië. Topfit, gemotiveerd, maar ook ontspannen. Hij schreef samen met Belinda Bencic de Hopman Cup op zijn naam en kende zo de ideale voorbereiding op het grandslamtoernooi in Melbourne waar hij de titelverdediger is.

Vorig jaar begon de Zwitser als nummer zeventien van de wereld aan de Australian Open en hij verraste vervolgens iedereen door op fenomenale wijze zijn achttiende grandslamtitel te pakken.

Uitkijken naar Djokovic

De met hun fysiek tobbende Djokovic, Nadal en Stanislas Wawrinka speelden nog geen enkele officiële wedstrijd in aanloop naar de Australian Open. "Van Nadal weet je dat als hij aan het toernooi begint, hij er klaar voor is. Voor mij is Djokovic het grote vraagteken", zegt Krajicek.

"Ik ben benieuwd hoe zijn arm het houdt na een vijfsetter", gaat hij verder. "Die elleboogblessure heb ik ook gehad en die is heel verraderlijk. Maar voor mij is Djokovic een ongelooflijke speler die ik graag weer op de baan wil zien."

Novak Djokovic in actie tijdens een oefenwedstrijd EPA

Van de nieuwe topspelers, waartoe Grigor Dimitrov en Alexander Zverev zich mogen rekenen, verwacht Krajicek niet dat ze Federer kunnen verrassen. "Daar zijn ze nog niet klaar voor op een grandslamtoernooi, denk ik. Er staat meer spanning op en je moet drie sets van hem winnen."

"Dimitrov heeft pas twee keer de halve finales van een grandslamtoernooi gehaald en Zverev is nog nooit voorbij de vierde ronde gekomen. En dan nu Federer verslaan? Ik zie het niet."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Federer: ik vind mezelf geen favoriet

Federer zelf tempert vooralsnog de verwachtingen. De Zwitser vindt dat hij eigenlijk niet tot de favorieten op de Australian Open mag worden gerekend. De reden daarvoor? Zijn leeftijd. "Het zou eigenlijk niet zo moeten zijn dat een 36-jarige de favoriet is", zei de tennisser zondag in Melbourne. Hij benadrukte dat hij vooral hoopt een paar rondjes te winnen.

"Vorig jaar ging ik de Australian Open in met de gedachte: we zien wel wat er gebeurt. Dat zullen Novak Djokovic en Stan Wawrinka nu ook hebben. Het was heerlijk om zonder verwachtingen aan het toernooi te beginnen na al die jaren met druk van buitenaf, zoals nu ook weer."

STER Reclame