Tennisster Lesley Kerkhove ANP Pro Shots

Kerkhove en Schoofs missen hoofdtoernooi Australian Open

time icon Aangepast

Voor Lesley Kerkhove en Bibiane Schoofs is het hoofdtoernooi van de Australian Open buiten bereik gebleven. Beiden verloren in Melbourne in de derde en laatste kwalificatieronde.

Kerkhove ging in twee sets onderuit tegen de 19-jarige Anna Kalinskaja uit Rusland: 4-6 en 5-7. Schoofs had minder in te brengen tegen de 20-jarige Servische Ivana Jorovic: 3-6 en 3-6.

Haase tegen Sonego

In het hoofdtoernooi van de Australian Open spelen drie Nederlanders. Robin Haase neemt het dinsdag in de eerste ronde op tegen de Italiaanse qualifier Lorenzo Sonego, die in de laatste ronde van het kwalificatietoernooi in drie sets won van de Australiër Bernard Tomic.

Bernard Tomic bereikte vorig jaar nog de derde ronde in Melbourne. Zijn vroegtijdige uitschakeling in de kwalificaties deerde hem niet, zei hij. Op de vraag wat hij nu ging doen, antwoordde de Australiër: "Ik ga mijn geld tellen. Ik tel mijn miljoenen."

Tomic heeft al vaker gezorgd voor opvallende uitspraken en acties. Op Wimbledon simuleerde hij vorig jaar een blessure, wat hem een flinke boete opleverde. In Mexico stapte hij na het verlies van de eerste set van de baan omdat hij het te warm vond. Hij baarde ook opzien met zijn uitspraken tennis niet leuk te vinden, maar het slechts als werk te beschouwen.

De 22-jarige Sonego is de nummer 218 van de wereldranglijst. Haase, 43ste op de wereldranglijst, speelde niet eerder tegen hem.

Kiki Bertens, in Melbourne als dertigste geplaatst, speelt maandag tegen de Amerikaanse Catherine Bellis. Richèl Hogenkamp treft dinsdag de Spaanse Lara Arruabarrena.

STER Reclame