Crisis in Madrid: Real nu al bevreesd voor Paris Saint-Germain

Aangepast
Zinedine Zidane AFP

Na de beschamende thuisnederlaag tegen Villarreal (0-1) is de crisis compleet bij Real Madrid. De achterstand op koploper FC Barcelona bedraagt na achttien wedstrijden al zestien punten. "Ongekend slechte cijfers", aldus correspondent Edwin Winkels.

"En ook ploegen als Atlético Madrid en Valencia staan al ver voor Real", gaat Winkels verder. "Een club die vorig jaar nog vijf prijzen pakte, waaronder de Champions League en het kampioenschap, verliest voor het eerst thuis van Villarreal en moet met die club strijden om de vierde plaats, om deelname aan de Champions League volgend seizoen."

MARCA
@marca
#LaPortada Inexplicable
9 maanden geleden

De titel kan Real vergeten, maar de Koninklijke is nog wel actief in de Copa del Rey en de Champions League. CD Leganés is de komende tegenstander in het Spaanse bekertoernooi en over een maand wacht Paris Saint-Germain in de Champions League.

'Eindeloze crisis bij Real'

Correspondent Edwin Winkels over de crisis bij Real Madrid, dat zaterdag thuis met 1-0 verloor van Villarreal.

"Iedereen is doodsbenauwd voor Paris Saint-Germain", aldus Winkels. "In deze vorm, met deze ploeg en met zo weinig mensen die doelpunten kunnen maken. Het zou triest zijn voor Real als de Spaanse beker de enige prijs blijkt waarvoor ze kunnen strijden."

Wel krediet, geen oplossing

Trainer Zinedine Zidane heeft wat krediet na twee jaar dienst met één landstitel, twee keer de Champions League, twee keer het WK voor clubs, twee keer de Europese Supercup en één keer de Spaanse Supercup. Een antwoord op de huidige crisis lijkt hij echter niet te hebben.

"We hebben goed gespeeld, maar ons eerste doelpunt wilde maar niet vallen", zei hij na de nederlaag tegen Villarreal. "Vraag me niet waarom. Maar dit verdienen we niet", aldus de coach, die afgelopen donderdag nog zijn handtekening zette onder een nieuw contract tot medio 2020.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Zidane over crisis: heb er geen verklaring voor

"Er is respect voor wat de trainer gedaan heeft", zegt Winkels. "Maar de trainer heeft ook niet echt een oplossing. Vandaag zei Zidane dat de bal er niet in wilde en dat herhaalde hij vijf keer."

Een nieuwe Galáctico?

Winkels wijst op het gebrek aan scorend vermogen van de ploeg. "Niemand scoorde meer dan vier keer. Cristiano Ronaldo maakte er maar vier in de competitie. Isco, Marco Asensio, Gareth Bale ook. De spits, de nummer negen, Karim Benzema, staat op twee goals..."

Stand Primera División per 13/1

gesp-ptndoelsaldo
1. Barcelona18-4848-7
2. Atlético Madrid19-4228-8
3. Valencia19-4040-19
4. Real Madrid18-3232-17
5. Villarreal19-3126-21
6. Sevilla18-2923-27

"Ze hebben de fout gemaakt door de ploeg niet te versterken afgelopen zomer", aldus Winkels. "Er is wel wat geld. Er komen namen voorbij. Harry Kane, Eden Hazard en Neymar, die totaal onbetaalbaar is natuurlijk. Voorzitter Florentino Pérez wil een nieuwe Galáctico om de ploeg te doen opleven. De vraag is of dat nu gebeurt of in de zomer."

STER Reclame