Van der Haar wil goede gevoel terugvinden op NK

Aangepast
Lars van der Haar bij zijn zege in de Grote Prijs Adrie van der Poel in januari 2017 ANP

Veldrijder Lars van der Haar rijdt zondag op de NK veldrijden in Surhuisterveen pas zijn eerste wedstrijd van het jaar. Hij nam de afgelopen tijd rust vanwege een schouderblessure en omdat hij met afwijkende bloedwaardes kampte.

"Als ik na de NK van mijn fiets stap, wil niet naar mijn plaats kijken, maar naar mijn gevoel. Ben ik weer terug op niveau of er is er nog veel werk aan de winkel?", blikt de tweevoudig nationaal kampioen vooruit op de titelstrijd.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Van der Haar gaat op NK voor goed gevoel, maar winnen mag ook

De 26-jarige Van der Haar kampte met verhoogde waarden van het Epstein-Barr-virus, dat de ziekte van Pfeiffer veroorzaakt. Wisselvallige resultaten waren het gevolg. Rond de jaarwisseling besloot hij rust te nemen en vertrok hij voor een weekje "lekker in het zonnetje" naar de Canarische Eilanden.

Drie weken voor de wereldkampioenschappen in Valkenburg wil Van der Haar vooral kijken hoe ver hij nog van zijn topvorm verwijderd is. "Het WK is mijn grote doel. Het is een parcours dat mij heel goed ligt en ik hoop daar mee te strijden in finale."

Vuur aan de schenen

Maar eerst de nationale titelstrijd in Surhuisterveen. Na drie Nederlandse titels op rij voor Mathieu van der Poel is wel duidelijk wie zondag de favoriet is. Maar Van der Haar wil het nog weleens zien. "Iedereen is te verslaan. Van der Poel kan pech hebben of een offday. Samen met Corné van Kessel ga ik proberen hem het vuur aan de schenen te leggen."

De NK veldrijden in Surhuisterveen zijn vanaf 15.00 uur live te volgen bij Langs de Lijn op NPO Radio 1. Beelden zullen te zien zijn in Studio Sport en op NOS.nl.

STER Reclame