Nigel de Jong tijdens zijn debuut voor Mainz 05
NOS VoetbalAangepast

Ongelukkig debuut Nigel de Jong bij Mainz 05

Nigel de Jong kan niet terugkijken op een gelukkig debuut bij FSV Mainz 05. De nieuwe club van de oud-Ajacied verloor met 3-2 bij Hannover 96 en de 33-jarige De Jong veroorzaakte daarbij een penalty.

Mainz stond na een half uur op een 2-0 voorsprong, maar dankzij een hattrick van Niclas Füllkrug won Hannover alsnog met 3-2. Bij een voorsprong van 2-1 voor Mainz maakte De Jong, die eerder deze maand zijn contract bij Galatasaray liet ontbinden, hands en ging de bal op de stip.

Mainz staat met zeventien punten nog net boven de degradatiestreep, op de vijftiende plaats. Hannover neemt de tiende plek in.

Leipzig de nieuwe nummer twee

RB Leipzig won de strijd om de tweede plaats in de Bundesliga. De ploeg van trainer Ralph Hasenhüttl was op eigen veld met 3-1 te sterk voor Schalke 04, dat naar de derde plek terugviel.

Schalke-Doelman Ralf Fährmann slaagt er niet in de derde Leipzig-goal van Bruma te voorkomen

Jean-Kévin Augustin miste een strafschop namens de thuisploeg, maar daarna kwam de productie op gang. Naby Keita, Timo Werner en Bruma brachten de treffers van Leipzig op hun naam. Voor Schalke trof Naldo in de 55ste minuut doel (1-1).

Leipzig heeft als nieuwe nummer twee dertien punten minder dan Bayern München, dat vrijdag met 3-1 won bij Bayer Leverkusen. Borussia Dortmund kan zondag met winst in de thuiswedstrijd tegen VfL Wolfsburg in punten op gelijke hoogte komen met Leipzig.

Stuttgart wint, HSV verliest

VfB Stuttgart klom naar de twaalfde plek door een 1-0 thuiszege op Hertha BSC. Hamburger SV bleef zeventiende door een nederlaag bij subtopper FC Augsburg (1-0).

Uitslagen Bundesliga zaterdag

Werder Bremen1899 Hoffenheim1-1
Eintracht FrankfurtSC Freiburg1-1
FC AugsburgHamburger SV1-0
Hannover 96Mainz 053-2
VfB StuttgartHertha BSC1-0
RB LeipzigSchalke 043-1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl