Van Gorkom is van slaapmedicatie af, maar ligt nog in coma

Aangepast
Jelle van Gorkom ANP

De situatie van Jelle van Gorkom is stabiel, maar de BMX'er ligt nog altijd in coma na zijn zware val op training afgelopen dinsdag. Dit schrijft de KNWU zaterdag in een persbericht.

De zilverenmedaillewinnaar van de Spelen in Rio krijgt geen slaapmedicatie meer toegediend, wat inhoudt dat hij op eigen kracht uit zijn coma moet ontwaken.

Zorgen over mogelijk hersenletsel

Hoelang dit gaat duren is op dit moment niet in te schatten. De situatie is nog steeds zorgelijk, maar Van Gorkom reageert op prikkels en zijn lichaam laat herstel zien. Er zijn zorgen over de impact van het ongeval op zijn brein. De artsen kunnen hierover in deze fase nog geen enkele uitspraak doen.

Van Gorkom kwam dinsdag hard in aanraking met een veiligheidsketting die over de baan in Papendal hing. Hij liep bij zijn val gebroken ribben, een breuk in het gezicht, een scheurtje in de schedel en beschadigingen aan de lever, milt en nieren op.

Het is nog de vraag hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren en waarom de ketting niet was verwijderd voorafgaand aan de training.

STER Reclame