Ten Hag begint bij Ajax met winst en gelijkspel

Aangepast
Ajax-trainer Erik ten Hag voor het duel met Lyngby Pro Shots

Trainer Erik ten Hag is met wisselend succes begonnen aan zijn dienstverband bij Ajax. In de eerste twee duels onder zijn leiding boekten de Amsterdammers een zege en een gelijkspel.

Tijdens het trainingskamp in het Portugese Lagos werkte Ajax op zaterdag twee oefenwedstrijden af. Van het Deense Lyngby BK werd met 5-1 gewonnen, tegen het Duitse MSV Duisburg werd het 1-1.

Het duel tegen Lyngby begon later omdat de beoogde arbitrage door de Portugese bond was teruggeroepen. Een vervanger voor de scheidsrechter kwam er, maar keeperstrainer Carlo l'Ami moest vlaggen.

In het eerste duel, waarin de kersverse aankoop Nicolás Tagliafico zijn officieuze debuut maakte, was het Hakim Ziyech die op fraaie wijze al snel de score opende.

AFC Ajax
@AFCAjax
🔥😱 #ajalyn #trainingskamp 🇵🇹
1 jaar geleden

Enkele minuten later verdubbelde Donny van de Beek de voorsprong door attent te reageren nadat Lyngby-doelman Mikkel Andersen een inzet van Justin Kluivert had gepareerd.

Na de 2-1 van Costa Ricaan Mayron George maakte Klaas-Jan Huntelaar er vlak voor rust nog 3-1 van. Nadat Lyngby in de tweede helft een strafschop had gemist wisten Ziyech en Van de Beek nogmaals te scoren.

Klaas-Jan Huntelaar en David Neres vieren een doelpunt tegen Lyngby Pro Shots

Het duel met de Duitsers werd gespeeld met een compleet ander elftal. Een van de namen was Deyovaisio Zeefuik, die na 22 minuten spelen ongelukkig de bal achter doelman Kostas Lamprou werkte.

Ook in deze wedstrijd kregen de Ajacieden een strafschop tegen en ook deze ging er niet in. Lamprou keerde de inzet en zag vier minuten later Kaj Sierhuis aan de andere kant gelijk maken.

Nicolás Tagliafico maakte tegen Lyngby zijn officieuze debuut voor Ajax Pro Shots

STER Reclame