Turan wordt ploeggenoot Elia bij koploper Basaksehir

Aangepast

FC Barcelona verhuurt Arda Turan voor 2,5 jaar aan Basaksehir, de koploper in de Turkse Süper Lig. De Turkse middenvelder kwam bij de Catalanen weinig aan spelen toe.

Bij Basaksehir wordt de 30-jarige Turan ploeggenoot van onder anderen Emmanuel Adebayor, Gaël Clichy en Eljero Elia.

Arda Turan in het shirt van FC Barcelona EPA

Turan brak door bij het EK in 2008, waar hij met twee doelpunten een belangrijke rol speelde in het bereiken van de halve finales. Drie jaar later werd hij door Atlético Madrid overgenomen van Galatasaray.

In Madrid was Turan buitengewoon succesvol. Met Atlético won hij de Europa League in 2012, de Spaanse beker in 2013 en de landstitel in 2014. Dat jaar scoorde hij nog tegen Chelsea in de halve finales van de Champions League, maar hij miste de finale tegen stadgenoot Real wegens een liesblessure.

Transferverbod

Na zijn overgang naar Barcelona, dat hem voor 34 miljoen euro losweekte bij Atlético Madrid, stond Turan ruim een half jaar aan de kant vanwege het transferverbod van de Catalaanse club. Daarna kwam de Turk in 2,5 seizoen tot 55 duels.

Vorige zomer stopte Turan tijdelijk als Turks international, nadat hij een kritische journalist had geslagen. Bij het EK in Frankrijk kwam Turan ook al in conflict met de eigen aanhang, die hem in het duel met Spanje nadrukkelijk uitfloot.

In oktober speelde Turan desondanks zijn honderdste interland voor Turkije in het met 3-0 verloren WK-kwalificatieduel met IJsland.

İstanbul Başakşehir
@ibfk2014
Resmen Başakşehirli...
1 jaar geleden

STER Reclame