Spookrijdende verdachten rammen politieauto op A1

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Spookrijdende verdachten rammen politieauto op A1

Na een achtervolging van bijna een uur door Gelderland en Overijssel zijn twee vermoedelijke sigarettendieven al spookrijdend op een politieauto gereden. De mannen van 24 en 28 jaar uit Den Haag raakten daarbij ernstig gewond.

Ze werden aanvankelijk naar het ziekenhuis gebracht, waar ze zijn aangehouden. Inmiddels zitten ze in de cel.

Twee politieagenten raakten licht gewond bij de botsing. Ze hebben onder meer nekklachten.

Op de A1 kwam het tot een botsing SPS Media

De politie kreeg vannacht rond 4.00 uur een melding van een inbraak in een supermarkt in het Overijsselse Delden. Gealarmeerde agenten zagen daar een auto met hoge snelheid wegrijden en zetten de achtervolging in.

Op de A1 bij Deventer reden de verdachten tegen het verkeer in frontaal op de politiewagen. De snelweg was richting Borne urenlang dicht vanwege het onderzoek naar de crash.

De politie doet onderzoek bij de supermarkt in Delden SPS Media

Geen buit

De politie vermoedt dat de dieven het op de sigaretten in de supermarkt hadden voorzien. "We hebben de laatste maanden vooral in Twente meerdere kraken gehad waarbij mensen een winkel binnenkomen en binnen 2 minuten het hele sigarettenschap leeghalen", zegt een woordvoerder.

De beroving in Delden mislukte omdat de supermarkt een rooksysteem had. Daardoor konden de dieven niets meer zien.

De politie onderzoekt of deze twee verdachten uit Den Haag ook betrokken zijn bij de eerdere snelkraken op winkels in de regio.

STER Reclame