Nog twee lichamen gevonden op brandende olietanker China

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Brandende tanker drijft richting Japan, twee lichamen geborgen

Op de olietanker die vorige week in brand vloog na een aanvaring voor de kust van China, zijn twee lichamen gevonden. Kort na de aanvaring werd op het schip ook al een dode gevonden. 29 opvarenden worden nu nog vermist.

De olietanker staat bijna een week na de aanvaring nog steeds in brand. Reddingswerkers konden daardoor zaterdagochtend niet langer dan een half uur op het schip blijven. Wel hebben ze vaargegevens en videobeelden kunnen bemachtigen, melden Chinese staatsmedia.

Bijna een week na de aanvaring staat de olietanker nog steeds in brand Bijna een week na de aanvaring staat de olietanker nog steeds in brand | AFP

Shanghai

De olietanker Sanchi botste zondag ongeveer 300 kilometer ten oosten van Shanghai met een vrachtschip uit Hongkong. De tanker, die ruim 136.000 ton condensaat (bijproduct van gaswinning) vervoerde, vloog in brand. Aan boord waren dertig Iraniƫrs en twee mannen uit Bangladesh. De bemanning van het vrachtschip bleef ongedeerd.

Reddingsteams uit China, Zuid-Korea en Japan zoeken het gebied al dagen af op zoek naar overlevenden. Hoeveel olie er is gelekt en hoe groot de schade is voor het milieu is nog niet duidelijk.

STER Reclame