NOS SportAangepast

Veenstra op Lakeside in kwartfinales ten onder tegen qualifier

Richard Veenstra is in de kwartfinales van de WK darts (BDO) op Lakeside uitgeschakeld. Hij moest na een spannende partij met 5-4 zijn meerdere erkennen in de Duitser Michael Unterbuchner.

Getty Images
Richard Veenstra

Veenstra leek af te steven op weer een ruime overwinning, Hij won de eerste zeven legs, maar in de beslissende leg van de derde set miste hij drie pijlen op een dubbel. Unterbuchner, die zich via de kwalificatie voor het toernooi wist te plaatsen, gooide de set wel uit en ook de vierde set wist de Duitser in de vijfde leg te beslissen.

De Duitser pakte, ondanks kansen voor Veenstra, de volgende twee sets: 2-4. In set zeven kreeg Unterbuchner twee matchdarts, maar hij miste op de dubbel 16 en de bull.

In de achtste set had de Duitser ook een vijfde leg nodig en ook daarin kreeg de Duitser de kans om de wedstrijd af te maken. Tops was echter te veel gevraagd. Veenstra kwam terug tot 4-4.

In de beslissende negende set was het Unterbuchner die van de eerste tot de laatste pijl heerste en met 3-0 won. Hij werd daarmee de eerste Duitser die zich plaatste voor de halve finales van het WK van de BDO.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl