Franck Ribéry viert de tweede treffer van Bayern

Bayern wint topper, rentree Robben

Met Arjen Robben terug in de basisopstelling heeft Bayern München de uitwedstrijd tegen Bayer Leverkusen met 3-1 gewonnen.

Robben ontbrak sinds 22 november met een hamstringblessure. Door de zege blijft Bayern met een voorsprong van veertien punten koploper in de Bundesliga. Bayer Leverkusen staat nog vierde, maar alle concurrenten voor die positie komen nog in actie.

Leverkusen ging fel van start, dwong na een kwartier een kans af (de kopbal van Dominik Kohr vloog naast),maar kwam er voor de pauze eigenlijk niet meer aan te pas.

Bayern kwam na een hoekschop van Robben op 1-0: de kopbal van Arturo Vidal werd geblokt, waarna Javi Martínez wel scoorde.

Ribéry scoort

Na rust, na een bal op de lat van Leon Bailey (Leverkusen), maakte Franck Ribéry er na een fraaie kapbeweging 2-0 van. Na Kevin Vollands 2-1 (van richting veranderd schot) gaf Leverkusen gas, maar succes bleef uit.

Robben werd in de 65ste minuut gewisseld. De beslissing van het spannende duel viel in de slotfase. James Rodríguez prikte fraai een vrije trap achter Bernd Leno, de doelman van Leverkusen.