Hakim Ziyech op het trainingsveld in Portugal ANP Pro Shots

Ziyech voelt nu al klik met Ten Hag

time icon Aangepast

Een bedenkelijke blik in de Portugese Algarve bij Hakim Ziyech. De Ajacied is het niet eens met NOS-verslaggever Joep Schreuder.

"Erik ten Hag heeft gezegd dat hij goed met moeilijke jongens overweg kan", vertelt Schreuder even daarvoor. "En dan kijk ik jou aan."

Ziyech fronst zijn wenkbrauw, waarop Schreuder zegt: "Oké, ik ga een ander woord gebruiken. Je bent niet moeilijk, maar wel eigenzinnig."

"Ik heb gewoon mijn eigen mening, mijn eigen principes", stelt Ziyech. "En ik ben niet bang om ze te uiten. Om dan gelijk als moeilijke jongen gezien te worden, vind ik te kort door de bocht."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Ziyech voelt nu al klik met Ten Hag

Eigenzinnig, dat woord past in ieder geval bij Ziyech, de creatieve regisseur van Ajax. Vaak is hij belangrijk voor het team, maar even vaak krijgt hij kritiek. Een deel van de eigen aanhang floot hem zelfs een paar keer uit.

Ziyech beantwoordde die fluitconcerten met goed spel, vooral in de laatste weken voor de winterstop. "Ik zit er lekker in. Die lijn probeer ik vast te houden. Dan is het natuurlijk jammer dat er zo'n winterstop tussen zit."

Ontslag Keizer

Die winterstop begon zonder hoofdtrainer. Voor het laatste competitieduel met Willem II werd Marcel Keizer ontslagen. Vooral het moment was vrij onverwachts: Ajax had net de achterstand op koploper PSV in een week tijd verkleind van tien naar vijf punten.

Vanuit Portugal houdt de Marokkaans international zich op de vlakte daarover. "Zulke dingen gebeuren in voetbal. Dat heb je als spelersgroep zijnde niet in de hand. Wij beslissen er niet over of een trainer weg moet of niet", aldus de 24-jarige Ziyech.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Accenten 'nieuw' Ajax krijgen vorm in Algarve

Vanaf het trainingsveld kwamen er de eerste seizoenshelft geluiden dat de spelmaker bij Keizer een klik miste, terwijl hij die wel had met diens voorganger Peter Bosz. Ziyech spreekt dat tegen. "Met Keizer had ik ook gewoon een goede klik, alleen maakt de buitenwereld daar wat anders van."

Feit is dat er met Erik ten Hag een nieuwe trainer voor de groep staat. En zeker is dat Ziyech met Alfred Schreuder, de nieuwe assistent, in ieder geval een goede klik heeft. Hij zegt ook bij Ten Hag al een goed gevoel te hebben.

"We zijn pas een paar dagen onderweg, maar dat gevoel is er al wel."

STER Reclame