Feyenoord: transfer Van Persie dichtbij

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Terugkeer Van Persie naar Feyenoord dichtbij

Robin van Persie is na 13,5 jaar dicht bij een terugkeer bij Feyenoord. Dat laat de Rotterdamse club weten. De overgang van de topscorer aller tijden van het Nederlands elftal is nog niet rond, maar "het gaat wel de goede kant op".

Het was geen geheim dat Feyenoord de 34-jarige Van Persie graag wilde toevoegen aan de selectie. Trainer Giovanni van Bronckhorst liet dat meermalen weten. Technisch directeur Martin van Geel waagde afgelopen zomer al een poging om Van Persie naar Rotterdam te halen.

Van Persie komt transfervrij over van het Turkse Fenerbahçe, waar zijn aflopende contract wordt ontbonden. Het is niet duidelijk hoe het is gesteld met de fitheid van de Rotterdammer. Hij heeft sinds 31 augustus geen wedstrijd meer gespeeld. Destijds viel hij geblesseerd uit in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk (4-0 nederlaag).

Robin van Persie in zijn eerste periode bij Feyenoord ANP

De carrière van Van Persie begon bij Excelsior, waar hij samen met zijn jeugdvrienden Mounir El Hamdaoui en Saïd Boutahar speelde. Op zijn dertiende plukte Feyenoord hem daar weg.

Al snel gingen er verhalen over een Rotterdams supertalent. In 2002 maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht van Feyenoord. Een paar maanden later stond de eigenwijze jongeling met de UEFA Cup in zijn handen en werd hij uitgeroepen tot Nederlands Talent van het Jaar.

Toch stagneerde zijn ontwikkeling. Van Persie vond zichzelf een aanvallende middenvelder, een nummer tien. Hij kwam op de bank te zitten, gedroeg zich als een vedette en werd door toenmalig trainer Bert van Marwijk zelfs even uit de selectie gezet.

Arsenal

De grote belofte kon hij niet inlossen, waarop hij in 2004 vertrok naar Arsenal. Arsène Wenger geloofde in het talent van Van Persie. De Fransman bracht hem rustig en turnde hem uiteindelijk om tot een spits.

Van Persie werd één van de beste spitsen in de Premier League en verdiende een transfer naar Manchester United. Zowel in zijn laatste jaar in Londen als zijn eerste jaar in Manchester werd hij topscorer.

Als absolute uitblinker van het elftal werd hij met United landskampioen in 2012/2013.

Robin van Persie in zijn toptijd bij Manchester United AFP

Het niveau van die jaren zou Van Persie daarna nooit meer halen. Een overgang naar Fenerbahçe bracht niet de nieuwe impuls waar de Rotterdammer op hoopte. Zijn fysieke gesteldheid liet hem steeds vaker in de steek.

STER Reclame