Overspelige Brit bekent bigamie na optreden in tv-show ​en moet cel in

Aangepast
Daniel Gundry naast Sue Brooker (geheel rechts) in de televisieshow Twitter

Een overspelige Britse man heeft deze week een celstraf opgelegd gekregen na een bijzonder ongelukkig televisieoptreden. Daniel Gundry (39) verscheen in een populaire show als echtgenoot van Sue Brooker, terwijl zijn andere vrouw thuis voor de televisie zat.

Helen Gundry en haar dochter waren stomverbaasd toen ze hun echtgenoot en vader in maart 2016 terugzagen in de Ant and Dec's Saturday Night Takeaway. Hij verscheen daar als de man van Brooker en als een van de gasten op het verrassingshuwelijk van haar zus, dat live werd uitgezonden.

Nick Garnett
@NickGarnettBBC
On @BBCRadio4 1800 Helen Gundry explains why she came to court to hear her husband sent to prison for bigamy. She says it was a way of knowing he’d never be able to lie to her again.
9 maanden geleden

Tegen zijn gezin had hij gezegd dat hij aan het werk was in Dubai. Na wat speurwerk op sociale media kwam Helen Gundry erachter dat haar man nog een keer was getrouwd. Het stel was enkele jaren uit elkaar geweest, maar haar echtgenoot had juist gezegd dat hij weer bij haar wilde gaan wonen.

"Ik voelde me ziek van ongeloof", zegt Helen tegen de lokale krant de Warrington Guardian. "Onze dochter barstte in tranen uit."

Misleid en vernederd

Ze deed aangifte bij de politie. Daniel Gundry ontkende in eerste instantie dat hij ook met Brooker was getrouwd, maar later bekende hij dat hij schuldig was aan bigamie: het tegelijkertijd getrouwd zijn met twee partners. Dat is in Groot-Brittannië en veel andere Europese landen (waaronder Nederland) bij wet verboden.

Ook voor Brooker was het "een enorme klap" toen ze hoorde dat haar man twee huwelijken had, zo zei ze deze week bij de rechtszaak. "Het is alsof mijn leven zich sindsdien in slowmotion afspeelt." Helen Gundry zegt dat ze een depressie en slapeloze nachten heeft gehad vanwege het bedrog van haar man.

De rechter oordeelde dat Daniel Gundry beide vrouwen heeft misleid en vernederd. Hij zou dat bovendien hebben gedaan uit financiële overwegingen. De Brit kreeg een celstraf van zes maanden en moet zijn ex-vrouwen een schadevergoeding van bijna 130 euro (115 Britse pond) betalen.

STER Reclame