NOS SchaatsenAangepast

Knegt en Schulting beginnen goed aan EK shorttrack

Knegt en Schulting komen eerste dag goed door

De Nederlandse shorttrackploeg is prima begonnen aan de EK in Dresden. Favorieten Sjinkie Knegt en Suzanne Schulting kwamen de kwalificatie-heats van de 500, 1.000 en 1.500 meter zonder problemen door en ook de andere Nederlanders en de aflossingsploegen deden het goed.

Knegt, die vorige week bij de NK shorttrack nog uitviel met liesklachten, was oppermachtig in de heats en plaatste zich simpel voor de halve finales van de 1.500 meter en de kwartfinales van de 500 meter en 1.000 meter.

Ook Itzhak de Laat plaatste zich op drie afstanden voor de volgende ronde. Nederlands kampioen Daan Breeuwsma was wel succesvol op de 500 en 1.000 meter, maar kwam ten val op de 1.500 meter.

Op de relay wonnen Knegt en Breeuwsma samen met Dylan Hoogerwerf en Dennis Visser hun kwalificatie-heat. Daarmee plaatsten zij zich voor de halve finales van zaterdag.

Schulting snel

Bij de vrouwen was Suzanne Schulting in al haar heats de snelste. Lara van Ruijven won haar heats van de 500 en 1.500 meter en werd tweede op de 1.000 meter.

Yara van Kerkhof plaatste zich voor de kwartfinales van de 500 meter en de halve finales van de 1.500 meter, maar werd op de 1.000 meter uitgeschakeld door een straf.

Bij de relay plaatsten de Nederlandse vrouwen zich vol overtuiging voor de halve finales. Jorien ter Mors, Suzanne Schulting, Yara van Kerkhof en Rianne de Vries waren in hun kwalificatie-heat over 3.000 meter veruit het snelste.

De EK gelden voor de Nederlandse ploeg als generale repetitie voor de Winterspelen in Pyeongchang. Daarom verschijnt het keurkorps van bondscoach Jeroen Otter met alle grote namen aan de start in Dresden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl