Zaalhockeyers na twee zeges zeker van finalepoule op EK

Aangepast
Oranje viert een traffer tegen Oekraïne Basel Arbar

De Nederlandse zaalhockeyers zijn het Europees kampioenschap voor B-landen begonnen met overwinning op Portugal en Oekraïne. In het Turkse Alanya werd het tegen Portugal 3-1. Oekraïne werd met 4-1 verslagen.

Tegen Portugal scoorden Nicki Leijs, Teun Rohof en Jochem Bakker. Tegen Oekraïne waren Boris Burkhardt drie keer en Robert Tigges een keer trefzeker. Tigges, assistent van bondscoach Michiel van der Struijk, keerde speciaal voor dit toernooi terug als speler.

Door de twee overwinningen is Nederland nu al zeker van de winnaarsgroep op het EK waarvoor de nummers een en twee van iedere groep zich plaatsen.

roberttigges
Alanya Atatürk Spor Salonu
Nog één keer vlammen in de mooiste kleur van allemaal! Op naar promotie! 🔝 Met een ode aan de beste nummer 16 ooit 🤴... #EKB #Alanya #TacoVDHonert #ikkomnieteensindebuurt #hero

Nederland is de regerend wereldkampioen zaalhockey maar degradeerde bij het vorige EK, in 2016, naar de Europese B-poule. Door die degradatie kan Nederland de wereldtitel op de volgende WK, volgende maand in Berlijn, niet verdedigen. Om weer te promoveren naar de hoogste Europese divisie moet Nederland in Alanya de finale in de B-poule halen.

Zaterdag speelt de ploeg van bondscoach Van der Struijk de laatste groepswedstrijd tegen Turkije.

STER Reclame