Robin Haase
NOS SportAangepast

Haase treft qualifier, Bertens weer tegen Bellis

Robin Haase treft in de eerste ronde van de Australian Open een qualifier, zo wees de loting donderdag in Melbourne uit. Kiki Bertens ontmoet Catherine Bellis en Richèl Hogenkamp speelt tegen Lara Arruabarrena.

Rafael Nadal (1) en Roger Federer (2), de verliezend finalist en winnaar van vorig jaar, treffen respectievelijk de Dominicaan Victor Estrella Burgos en de Sloveen Aljaz Bedene. Zesvoudig winnaar Novak Djokovic is als veertiende geplaatst en stuit op de Amerikaan Donald Young.

De als dertigste geplaatste Bertens krijgt in Melbourne kans op revanche tegen de Amerikaanse Bellis, die de Wateringse vorig jaar op Roland Garros nog versloeg. Hogenkamp verloor drie van haar vier eerdere duels met Arruabarrena uit Spanje.

Lesley Kerkhove en Bibiane Schoofs maken eveneens nog kans op het hoofdtoernooi. Het tweetal is in de kwalificaties doorgedrongen tot de tweede ronde.

Sjarapova

Meest opvallende duels in eerste ronde bij de vrouwen zijn de partijen Venus Williams-Belinda Bencic en Petra Kvitová-Andrea Petkovic. Maria Sjarapova treft de Duitse Tatjana Maria.

2017: Bertens blokkeert in duel met Bellis en verliest

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl