Kuipers: na WK moet Makkelie het stokje overnemen

Aangepast
Björn Kuipers ANP Pro Shots

Het WK voetbal in Rusland wordt het laatste kunstje van Björn Kuipers op een internationaal landentoernooi. De 44-jarige arbiter vindt dat een ander het stokje moet overnemen en ziet in Danny Makkelie (34) een waardige opvolger.

"Het WK van 2018, daar wil ik zijn en daar zet ik alles voor opzij", zegt Kuipers tegen De Telegraaf. "Maar ik heb me voorgenomen om niet meer voor het EK van 2020 beschikbaar te zijn. Daar zal je mij niet meer treffen. En waarom niet? Omdat ik vind dat we een heel goede kandidaat achter ons hebben staan."

Makkelie

"Danny Makkelie is echt de beoogde opvolger om naar de grote toernooien te gaan. Hij krijgt niet alleen al mooie duels, hij fluit ook gewoon heel erg goed. Ik heb dan twee EK's en twee WK's mogen doen en prachtige finales mogen leiden."

Scheidsrechter Danny Makkelie tijdens Excelsior-PSV ANP Pro Shots

Het is overigens nog niet zeker dat Kuipers tot het WK-arbiterskorps behoort. "Om het zwart op wit te hebben, dat blijft het mooiste, maar we gaan ervan uit dat we op het WK actief zullen zijn."

Afscheid in 2019?

De Nederlandse topscheidsrechter, die al ruim 125 internationale duels floot, neemt komende zomer een definitief besluit over zijn loopbaan.

"Na het WK beslis ik voor mezelf wat ik nog wil fluiten. Dan bekijk ik hoe blij ik er nog van word en hoe goed het nog allemaal gaat. Misschien fluit ik nog wel twee jaar en neem ik afscheid in 2019."

STER Reclame