Een ziekenhuis in de Amerikaanse stad Baltimore is in opspraak gekomen door een filmpje waarop te zien is dat een vrouw in slechts ziekenhuiskleding op straat in de kou wordt gezet. Een man was er getuige van en sprak in de video zijn verbazing uit: "Dus jullie laten deze vrouw hier gewoon buiten zonder kleren?"

Man filmt hoe vrouw in ziekenhuiskleding op straat wordt gezet

De vrouw werd volgens de filmer door beveiligingspersoneel van het ziekenhuis in een rolstoel naar de bushalte gebracht, om daar achtergelaten te worden.

"Het vriest hier nu. Gaat het wel? Kun je niet praten? Gaat het?", zegt de man die video online zette. "Mevrouw, zal ik de politie bellen?"

De man belde de politie en volgens hem heeft het ziekenhuis de vrouw daarna alsnog opgenomen.

'Gefaald'

Het ziekenhuis, de University of Maryland Medical Center, heeft inmiddels een onderzoek ingesteld. Het verklaart net als vele anderen geschokt te zijn door de beelden. "Uiteindelijk hebben we duidelijk gefaald bij de behandeling van deze patiënt."

In de Verenigde Staten gebeurt het wel vaker dat patiënten worden geweigerd, vaak hebben ze dan geen verzekering of onvoldoende financiële middelen. In veel gevallen van 'patient dumping' gaat het om dakloze patiënten.

STER reclame