Wekdienst 11/1: debat uitspraak Aboutaleb en komt er nieuwe Duitse regering?

Aangepast
ANP/NOS

Goedemorgen, vandaag bezoekt minister Zijlstra de Palestijnse gebieden en wordt als het goed is meer duidelijk over de vorming van een nieuwe Duitse regering.

Op sommige plaatsten kan het mistig zijn. Verder een grijze dag met af en toe lichte regen of motregen. Het wordt 5 tot 8 graden.

Weerplaza

Ga je vandaag op pad? Dit is het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

• De gemeenteraad in Rotterdam debatteert over de uitspraak van burgemeester Aboutaleb dat iedere moslim een beetje salafist is. De uitspraak op de radio kwam hem op veel kritiek te staan, niet alleen van Leefbaar Rotterdam, maar ook van andere partijen.

• Minister Zijlstra van Buitenlandse Zaken is op bezoek in de Palestijnse gebieden. Daar ontmoet hij premier Hamdallah. Gisteren was Zijlstra in Israël, onder meer bij premier Netanyahu.

• Als het goed is wordt duidelijk of de nieuwe Duitse regering met CDU/CSU en SPD er echt komt. Angela Merkel en Martin Schulz en hun mede-onderhandelaars zouden inmiddels de puntjes op de i hebben gezet.

Wat heb je gemist?

Hogeschool Rotterdam sluit gebouw uit angst voor Grenfell Tower

De Hogeschool Rotterdam heeft uit voorzorg een gedeelte van een van zijn gebouwen gesloten. Uit dat eerste onderzoek is gebleken dat de gevelplaten van het bouwdeel niet aan de huidige normen van brandveiligheid voldoen.

De hogeschool heeft de gevelplaten van alle gebouwen laten onderzoeken naar aanleiding van de fatale brand in de Grenfell Tower in Londen, afgelopen zomer. Daarbij kwamen 71 mensen om het leven doordat het vuur zich razendsnel verspreidde via de gevelplaten aan de buitenkant.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Grenfell Tower-bewoners willen gerechtigheid

Ander nieuws uit de nacht

Papieren Telefoongids stopt na 137 jaar: uitgever DTG vindt de papieren versie niet langer nodig.

VS: vijf staten in Mexico even gevaarlijk als Syrië, Irak en Jemen: de Amerikaanse regering verhoogt het reisadvies van niveau 3 naar 4 in verband met het geweld tussen drugskartels en hoge aantal moorden.

Ethiopië stelt adoptiestop in voor buitenlanders: de regering wil daarmee naar eigen zeggen voorkomen dat kinderen worden misbruikt of mishandeld.

Hacker begluurt 13 jaar lang computergebruikers via webcam: de 28-jarige man uit de staat Ohio werd vorig jaar opgepakt en is gisteren pas officieel aangeklaagd.

En dan nog dit

In Zuid-Californië wordt de schade opgenomen die de modderstromen de afgelopen dagen hebben aangericht. Door de massa's puin en modder die dinsdag van de hellingen kwamen werden zeker honderd huizen vernield. Inmiddels is het dodental opgelopen tot zeventien.

Een van de mensen die is getroffen door de modderstromen is Oprah Winfrey. Op Instagram laat ze zien hoe haar groot de schade is rond haar huis.

oprah
Thanks everyone for your prayers and concern. My property is fine.Some mud , and minor damage that pales in comparison to what my neighbors are going thru. #mudslides🙏🏾

Fijne dag!

STER Reclame